Puur Izegem plaatst kunstwerken van Lego in etalages

Unizo Izegem pakt met de werkgroep Puur binnenkort uit met een nieuw event, aangepast aan de huidige coronamaatregelen. Doorheen Izegem wil men in etalages van handels- en horecazaken mooie LEGO bouwsel plaatsen. Er zijn diverse wandelingen en een wedstrijd aan verbonden;

Silke Driegelinck: “In samenwerking met Giovanni Seynhaeve, dé Izegemse ex LEGO Masters deelnemer, plannen we in maart 2021 een etalage-wandeling doorheen Izegem. Hierbij zullen 50 LEGO kunstwerken te bezichtigen zijn in de etalages van diverse handelszaken (retail en horeca). De kunstwerken worden gebouwd door LEGO fanaten. De handelaars kunnen gratis deelnemen en samen met de bouwers een boeiend parcours vormen doorheen de straten van Izegem. Aangezien het om een etalage-wandeling gaat kunnen handelszaken die noodgedwongen gesloten zijn ook deelnemen aan dit event.”

Oproep naar handelaars

De lokale handel en wandel wordt (her)ontdekt door te voet de straten van Izegem te doorkruisen. “Op basis van de ingeschreven handelszaken zullen er verscheidene uitgestippelde parcours bewandeld kunnen worden. Gezien de populariteit van het programma LEGO Masters verwachten we in elk geval heel wat enthousiasme van de Izegemnaars, maar ook van ver daarbuiten. Mensen worden hiervoor op meerdere manieren getriggerd: ze zullen de bouwsels kunnen bewonderen en ze kunnen deelnemen aan meerdere wedstrijden. Zo dagen wij de Izegemse kinderen, jeugd en wie zich jeugdig voelt, uit om zelf een LEGO bouwwerk te maken. Hiervan hiervan krijgt 1 winnaar een LEGO bouwpakket geschonken door Giovanni Seynhaeve.”

Artikel in KW op 5/02/2021