Batjes Izegem

Koopjesweekend 2021! 

Met UNIZO Izegem organiseren we reeds meer dan een halve eeuw batjes in het derde weekend van juni. Dit jaar zijn we aan editie 52 toe én als extraatje verlengen we de batjes 2021 met één dagje. Kortom, de Batjes zijn een begrip geworden in het handelsleven van onze stad. 

“Het Batjesparcours eens anders bekeken”

Het corona beestje heeft ons helaas nog niet verlaten en we moeten voor de gekende Batjesformule nog eventjes geduld uitoefenen. Maar niet getreurd, we zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben voor jullie een mooie wandeling uitgewerkt.

We nemen jullie mee door de straten van het Batjesparcours en komen zo meer te weten over de rijke geschiedenis van Izegem. Leuke weetjes en anekdotes over het ontstaan van de Batjes, de wekelijkse markt, Izegemse pleinen en straten… Uiteraard wordt ons Izegems erfgoed van schoenen en borstels niet vergeten tijdens deze wandeling, want zonder deze ooit zo bloeiende nijverheid had onze stad er zeker en vast anders uit gezien. We bieden jullie onderweg ook graag een natje en een droogje aan. Wij hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen!

De wandelingen met gidsen van Eperon d’Or gaan door op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni. We verzamelen om 9.45u op de Grote Markt aan het standbeeld van De Pekker en vertrekken om 10u stipt. Einde is voorzien omstreeks 11.30u…
 

Inschrijven kan via onderstaande knop. Kostprijs: €5/persoon.

 

#stadizegem #eperondor #batjesandersbekeken #wandeling #gids

Zoektocht met Rob & Stella

Op vrijdag 18 juni, zaterdag 19 juni en zondag 20 juni kunnen alle kinderen, groot en klein, gratis en doorlopend deelnemen aan de Batjeszoektocht.

Rob en Stella nemen jullie mee in de wondere wereld van de borstels. De zoektocht start op de Grote Markt, volg de sterren van het Batjesparcours (zie plannetje) en ga op zoek naar de unieke locatie waar je als beloning een kleine attentie kan ophalen (let hierbij op de openingsuren).
We wensen jullie heel veel plezier toe tijdens deze ontdekkingstocht!

Op vrijdag 18, zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 juni organiseren we een corona-proof editie van onze alomgekende Izegemse Batjes. Het 4-DAAGS KOOPJESWEEKEND heeft als doel de lokale handel en horeca te promoten. Het Koopjesweekend wordt georganiseerd voor handelaars in Bosmolens, Emelgem, Kachtem en Izegem. Zij bieden knallende kortingen aan.

We zorgen uiteraard ook voor een vleugje sfeer. Van vrijdag tot zondag passeren er lokale muzikanten in het centrum van de stad.

Schrijf je nu in voor onze stadswandeling met gids op zaterdag- en zondagvoormiddag. Opgelet: de plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap!


#ikkooplokaal #stadizegem #winkelhier

Gratis registratie
Laat het ons weten als je als handelaar GRATIS deelneemt aan het Koopjesweekend. Zo krijgt je zaak een ereplaats op onze website en sociale media. Schrijf je handelszaak (retail en horeca) hier eenvoudig in:

Deelnemende handelaars

Retail:

Allossa
Optiek Exclusief
Lingerie Chloë
Lily’s Fashion
Boe-tique
Juwelier Eversen
e-4motion Belgium
Parfumerie Chantly
Kiosk Martine
Verso
JuJu Fashion

Optiek Van Neste
Tupperware Daisy Bourgeois
Fashion by elle
Belinde
Close-up
Orthopedie ’t parkHeritage
De Kleine Tuin
Lily’s Fashion
Sirocco Fashion
Verso
Herenkleding Lybeer
Pernelec
Optiek Lannoo – Dumortier
Frivole
Chocolaterie Parfait
Close Up
Sjiva
Bodegon
Vioré
Standaard Boekhandel
Pearl Opticien
Broderie Rosi
Lybeer
Zeeman
Takko Fashion
Kruidvat

Horeca: 

D’Oude velomoakerie
Brasserie 22
t Belfort tearoom-brasserie
Leute’s
N’yammie
Brasserie De Gilde
Comodo
’t Elfde Gebod
La Vérité
Pasta Gianni

Schoonheid:

MaRo
Mylène consulente regio Izegem

Autohandel:

Novoto
Garage Naeyaert
Garage Dochy
Decaigny Degroote BV

Andere:

Van Gassen bvba
The Gamepost
Buyck & Dousy Fotografie

Team Batjes Izegem

Karolien Delmotte

Karolien Delmotte

Voorzitter Batjes

Janne Verbrigghe

Izycoffee

Steven Buyck

Buyck Dousy

Annick Desmet

Brasserie De Gilde

Wouter Nollet

Marnix Molly

Saartje Allosserie

Allossa

Tom Vandecasteele

Allossa

David Stekelorum

Stekelorum

Danny Glorie

Manu Behaeghe

Vincent Vandommele

Alain Pauwels

AFA 

Rani Vanhuyse

Tearoom ISIS