Alles over vaccineren

Mag ik mijn werknemers verplichten om zich te laten vaccineren?

Neen. Wanneer de overheid geen verplichting oplegt, dan mag elkeen voor zichzelf beslissen of hij zich laat vaccineren of niet. Deze keuzevrijheid is ook wettelijk voorzien in de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt. De werkgever kan een werknemer dus niet verplichten zich te laten vaccineren, zelfs niet in de zorgsector en kan hem of haar ook geen sancties opleggen.

Iets anders is natuurlijk het sensibiliseren van je werknemers. Dat mag wel. Geef je werknemers alle informatie over de risico’s van corona en informeer hen over de mogelijkheid om zich gratis en tijdens de werkuren (een vaccinatieverlof zal worden toegekend) te laten vaccineren en de mogelijke risico’s van een dergelijke vaccinatie.

Moet mijn werknemer mij op de hoogte houden over zijn keuze om al of niet te vaccineren?

Neen. Aangezien het hier bovendien gaat om medische gegevens van persoonlijke aard, moet de werkgever niet op de hoogte worden gesteld van de weigering van een werknemer om een niet-verplichte inenting te ondergaan. Een werkgever kan zijn werknemers wel vragen of zij gevaccineerd zijn, maar zij zijn niet verplicht om deze vraag te beantwoorden. Wanneer de werknemer deze informatie toch verstrekt, dan mag de werkgever die gegevens niet registreren en er ook geen gevolgen aan koppelen, zoals een aanpassing van het uurrooster of verplicht telewerk.